Huidoneffenheden

Wat zijn huidoneffenheden

Verhevenheden van de huid, zoals fibromen (steelwratjes), ouderdomswratten of goedaardige moedervlekken zijn goedaardige huidafwijkingen. Ondanks dat ze onschuldig zijn kunnen als cosmetisch storend worden ervaren.

Waardoor ontstaan huidoneffenheden?

Fibromen (steelwratjes) zijn huidkleurig of lichtbruine verhevenheden in de huid die in de loop van jaren vaak in aantal toenemen.

Ouderdomswratten ontstaan doordat de cellen van de opperhuid te snel delen. Met ziet eerst een lichte of geelbruine pigmentvlek. Vaak is er rond het 40e levensjaar een toename van huidoneffenheden, met name in het gezicht rond de slapen, op het lichaam op de romp en op de handruggen. In de meeste gevallen ontstaat eerst een lichte of geelbruine pigmentvlek, waaruit een rond of ovaal wratachtige plek ontstaan die op de huid lijkt te liggen. De kleur is licht- tot donkerbruin of zelfs zwart.

Behandeling door de huidtherapeut

Afhankelijk van de indicatie zal de huidtherapeut samen met jou een keuze maken hoe de huidoneffenheden verwijderd worden:

Coagulatie

Bij coagulatie worden kleine, goedaardige oneffenheden op de huid of een klein bloedvaatje weggebrand. De huidtherapeut gebruikt een klein, heet naaldje om het plekje te laten ‘verdampen’ waarna het brandwondje snel geneest.

Dermo Ablation Surgery

Een plasmabehandeling is het milde alternatief voor een chirurgische ingreep. Het is een techniek waarbij zonder snijden de huid kan worden gecorrigeerd of gelift. De huid wordt op kleine schaal behandeld met plasma. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog met geladen plasma die de huid puntsgewijs aanraakt. Door de gecontroleerde laag voor laag techniek worden oppervlakkige laagjes huid met veel precisie verwijderd zonder omliggende weefsels te beschadigen. Hierdoor is de hersteltijd kort. Op plaatsen waar de huid gevoelig is kan een verdovende crème worden gebruikt.

Inprikken met naaldje

Gerstekorrels worden ingeprikt zodat de inhoud verwijderd kan worden.

Verwijzing en vergoeding bij huidoneffenheden

Voor de behandelingen van huidoneffenheden door de huidtherapeut heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. Huidoneffenheden worden gezien als een cosmetisch probleem en vallen daardoor niet binnen de vergoeding van de zorgverzekering.

Tarieven behandelingen

Verwijderen van huidoneffenheden
Vanaf €75,- 

Aanbevolen huidverzorging

  • DERMASENCE Seborra Zinc repair foam – Na de reiniging of voor de avondverzorging (voorheen: Zincutan)
  • Dermasence BarrioPro Wound and scar care emulsion – Intensieve verzorging met diepe werking voor gesloten, maar verse en nog actieve littekens